KÜLTÜR VE SANAT 22.11.2022 17:16:00 0
Büyüleyici bir akşam yaşattılar

 

Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) iş birliği ile AKSAM Türk Sanat Müziği Topluluğu, Hazar Şarkıları temalı konserleri ile adeta büyüleyici bir akşam yaşattılar.

 

Sanat Yönetmeni ve Şef, Yunus Emre Uğur yönetiminde TRT İstanbul Radyosu'nun nâdide seslerinden Melihat Gülses’in konuk sanatçı olarak katıldığı "Hazân Şarkıları" temalı konser AKÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sonbahar, hazân ve hüzün temalı şarkıların seslendirildiği konseri, Afyonkarahisar Vali Vekili Uğur Kolsuz, Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitaşı’nın eşi Dr. B. Selim Yiğitbaşı, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İhsan Akar, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin olmak üzere çok sayıda sanatsever izledi.

 

Aksam Genel Koordinatörü ve Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur;  “2013 yılından i’tibâren Afyonkarahisar’da birbirinden farklı tematik konulardan oluşturdukları konserlerle Afyonkarahisarlı sanatseverlerin karşısına çıktıklarını, bu yıl da birbirinden farklı alanlarda nitelikli çalışmaları Afyonkarahisarlı hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşayacağız. Kadrosunda hemen her yaştan 70’den fazla Türk Sanat Müziği sevdalısının olduğu bu topluluğun yıl içerisinde yaklaşık 3 konser planlıyoruz” şeklinde konuştu

Konserin sonunda AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Melihat Gülses’e resminin mermere işlendiği özel bir plaket ile çiçek takdim etti.

 


Haber Kaynak : Beyaz Belge
Anahtar Kelimeler: Büyüleyici  akşam yaşattılar